19 Shkurt 1936, demostratë e zejtarëve në Korçë kundër prodhimit industrial të këpucëve dhe opingave

Para dyerve të Odës së Tregëtisë në Korçë, më 19 Shkurt 1936, demostruan një numër i madh zejtarësh. Ata kërkonin ndalimin e prodhimit industrial të këpucëve dhe opingave, sepse po rrënohej zejtaria dhe mbi 3000 zejtarë mbetën pa punë. Qeveria nuk pranoi asnjë kërkesë të demostruesve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare