19 Shkurt 1945, lindi në Dibër kompozitori Musa Piperku

Në Dibër, në Shkurt të vitit 1945, u lind Musa Piperku, kompozitor, dirigjent dhe kritik arti. Në Prizren kreu shkollën e mesme muzikore dhe u diplomua për teori muzike në Beograd. Karrierën e filloi si mësues muzike në Dibër dhe më pas u emërua në redaksinë e muzikës në Radio Shkupi. Punoi për disa vite edhe në Radio Prishtina. Si kompozitor krijoi mjaft këngë për fëmijë dhe të rritur mbështetur në muzikën popullore shqiptare. Këngët e tij janë interpretuar nga këngëtarë të mëdhënj si: Sulejman Borova, Nexhmije Pagarusha, Haxhi Maqellara, Shpresa Gashi, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare