5 Korrik 1761, në Elbasan u bë mbledhja e anëtarëve të esnafit të argjendarëve

Më 5 Korrik 1761, në Elbasan u bë mbledhja e anëtarëve të esnafit të argjendarëve. Në regjistrin, që është një lloj Kodiku i esnafit, ku shënohen ngjarjet dhe vendimet më të rëndësishme, janë regjistruar emrat e 13 nxënësve, që titonin “testirin” apo të drejtën e ushtrimit të profesionit të argjendarit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply