12 Korrik 1912, lindi në Boboshticë akademiku Sotir Kuneshka

Akademiku Sotir Kuneshka, u lind në Boboshticë të Korçës, me 12 Korrik 1912. Pas Liceut Kombëtar të Korçës, ndoqi Universitetin e Montpeliesë në Francë. Në vitin 1937, kthehet në Atdhe, i diplomuar shkëlqyeshëm dhe jep fizikën në Liceun e Korçës. Më 1945, transferohet në Tiranë, me detyrën e Drejtorit të Arsimit të Mesëm në Ministrinë e Arsimit dhe anëtar i Institutit të Shkencave. Ai është pedagog i parë dhe shef katedre në Institutin e Lartë Pedagogjik dyvjeçar dhe më pas atij katërvjeçar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply