9 Janar, Skënderbeu fton princat në një Besëlidhje të re në Lezhë

Kuvendi i Lezhës

640 vjet të shkuara, pas betejash të ashpra, Sulltani, për të tretën herë u detyrua të tërheqë ushtritë e veta nga trojet shqiptare. Për të gjetur forcat e mjetet e nevojshme për përballimin e ekspeditave të pritshme të ushtrisë osmane, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, vendosi të ripërtërije dhe forcojë Lidhjen Shqiptare, prandaj ftoi bujarët shqiptarë të mblidhen në Janar të vitit 1468, në një Kuvend të Përgjithshëm shqiptar në Lezhë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply