15 Korrik 1913, në Gjirokastër, lindi Halim Budo, një nga punonjësit më të shquar të Shërbimit Diplomatik Shqiptar

Në Gjirokastër, më 15 Korrik 1913, u lind Halim Budo, një nga punonjësit më të shquar të Shërbimit Diplomatik Shqiptar. Pas liceut të Korçës dhe diplomimit për jurist, në Universitetin e Lionit, kreu dhe shkollën e vështirë të Luflës Antifashiste; u arrestua dhe u internua në Porto-Romano. Mori pjesë me armë në dorë, në Luftën Nacionalçlirimtare. Shërbimin diplomatik e filloi që pa mbaruar lufta antifashiste, si anëtar i delegacionit të Ushtrisë Nacionalçlirimtare, pranë Shtabit të Forcave Aleate në Bari. Mbas luftës, me 1947, u emërua Drejtor në Ministrinë e Punëve të Jashtme, më 1951, ambasador në Çekosllovaki, më 1961, përfaqësues i përhershëm i Shqipërisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara. U nda nga jeta, në vitin 1971.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply