15 Korrik 1907, lindi inxhinieri dhe ushtaraku Dhimitër Despoti

Inxhinieri dhe ushtaraku Dhimitër Despoti, u lind më 15 Korrik 1907. Shkollën e mesme, e kreu në Austri dhe Akademinë Ushtarake në Greqi. Punoi si oficer me trupat xhenjere, në kohën e Mbretërisë dhe vazhdoi të shërbejë në ushtri edhe gjatë viteve të pushtimit nazifashist. Pas çlirimit të vendit, ka dhënë ndihmesën e tij si inxhinjer ndërtimi, në kantiere të ndryshme të ndërtimit, në të gjithë Shqipërinë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply