6 Qershor 1913, Ded Çoku pushtoi Shëngjinin dhe krijoi një qeveri provizore, që e kryesonte vetë

Pas shpalljes së pavarësisë dhe ngritjes së flamurit në Vlorë, në vend sundonte një anarki e vërtetë që nxitej nga feudalët vendas, por edhe nga vendet fqinje, që synonin ta copëtonin Shqipërinë dhe të përfitonin sa më shumë nga territori i saj. Më 6 Qershor 1913, njëfarë Ded Çoku, pushtoi Shëngjinin dhe krijoi një qeveri provizore, që e kryesonte vetë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply