6 Korrik 1937, Shqipëria merr pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Parisit

Më 1937, Shqipëria, mori pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Parisit. Në pavijonin shqiptar, që u hap, më 6 Korrik 1937, ekspozuan prodhimet e tyre 65 firma bujqësore, zooteknike, pyjore, të minierave, artizanatit etj. ishin vendosur dhe shumë foto me pamje nga vendi, të kostumeve kombëtare dhe punime të artizanatit, si dhe vepra arti të Shkollës së Vizatimit, që funksiononte në Tiranë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply