6 Korrik 1912, kryengritësit shqiptarë me në krye Refik Toptani shpartallojnë turqit në kalanë e Krujës

Dy çeta kryengritësish të Tiranës, të komanduara nga Refik Toptani, më 6 korrik 1912, ndërmorën sulmin e dytë kundër Krujës. Ato hynë në qytet dhe e detyruan garnizonin turk të mbyllej në kala.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply