6 Korrik 518, nga një tërmet në Dardani, u rrënuan 24 qytete dhe, ndër ta edhe kryeqëndra e Dardanisë, Skupos

Në korrik të vitit 518, nga një tërrnet i fuqishëm në Dardani, (Kosova e sotme) u rrënuan 24 qytete dhe, ndër ta edhe kryeqëndra e Dardanisë, Skupos (Shkupi i sotëm). Pas tërmetit, Justiniani, perandor me gjak ilir, ngriti 3 qytete të rinj: Justiniana Prima afër Taurisionit, tani fshati Taor jo larg Shkupit, Justiniana Sekunda afër Ulpianës, sot Prishtina dhe Justinopolis, në vendin e Bederianës, sot fshati Beder, në lindje të Taorit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply