2 Gusht 1848, u lind personaliteti i shquar italo-shqiptar, Xhiokomo Filippo Durrazzo

Në Gjenovë të Italise, më 2 Gusht 1848, u lind personaliteti i shquar italo-shqiptar, me origjinë nga Durrësi, Xhiokomo Filippo Durrazzo, Markezi i Xl i Gabianos dhe i Perandorisë së Shenjtë Romake, Kont i Montaldit dhe i Kuarantit, baron Frigano Pikolos, senjor i Recos dhe maskones dhe patric i Gjenevës. Sa qe gjallë, ai mbante urdhërin e lartë, te “Kavalierit të Punës të Mbretërisë Italiane”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply