14 Tetor 1912, u formua “Shoqëria e zezë për shpëtim”

“Shoqëria e zezë për shpëtim”

Në Shkup, më 14 Tetor 1912, u formua, “Shoqëria e zezë për shpëtim”, ku bënin pjësë Sali Gjuka, Bedri Pejani, Rexhep Mitrovica. Ata shpallën nevojën e mbledhjes së një Kuvendi, për shpëtimin e Shqipërisë nga coptimi i fuqive ballkanike. Mbledhja e Shkupit, vendosi të mbrojë me armë tërësinë territorial dhe bashkimin e katër vilajeteve shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply