14 Korrik 1908, Lumo Skëndo, botoi numërin e parë të gazetës “Liria”

Më 14 Korrik të vitit 1908, Lumo Skëndo, botoi numërin e parë të gazetës “Liria”, që trajtonte problemet politike, shoqërore, kulturore dhe letrare. Vend të veçantë në faciet e saj, zinin kronikat rreth ngjarjeve të vrullshme, të viteve 1908- 1910, pjesë e luftës për pavarësinë e Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply