14 Korrik 1775, vdiq Mehmet Pashë Bushatlliu i Shkodrës

Më 14 Korrik 1775, vdiq Mehmet Pashë Bushatlliu. Porta e Lartë, që nuk dëshironte të linte Shkodrën në duart e Bushatllinjëve, u përpoq të dërgonte nga Stambolli, zëvëndësin e të ndjerit, por Mustafa Pashë Bushatlliu, i zuri vendin të atit pa miratimin e Portës dhe në krye të forcave të tij, u duk në afërsi të Durrësit dhe Kavajës, për t’i futur në sundimin e vet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply