14 Tetor 1912, u vra Spiro Bellkameni, patriot

Spiro Bellkameni

Sot përkujtohet përvjetori i vrasjes së pabesë nga pushtuesit osmanë, të luftëtarit trim për çlirimin e Shqipërisë Spiro Bellkamani. Ai nuk i kishte mbushur atëherë 27 vjeç, por gjatë kësaj kohe të shkurtër, kishte kryer një veprimtari me penë e pushkë aq të madhe, saqë do mbetet i gjallë ndër shekuj në fletët e historisë sonë dhe në kujtesën e brezave. Spiro Bellkamani, u vra më 14 Tetor 1912.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply