14 Korrik 1273, Durrësi u godit nga një tërmet i fuqishëm apokaliptik

Në Korrik të vitit 1273, Durrësi dhe rrethinat e tij u goditën nga një tërmet fuqishëm. Lëkundjet vazhduan disa ditë. Më të fuqishme, ato ishin në datën 14. Atë ditë, shkruan kronika, “tërë ai qytel u kthye nga themelet dhe ra për tokë. deti valonte dhe buçiste jashtë.. dukej sikur kishte ardhur fundi i botës”. Pati shumë të vrarë, kurse të gjallët e braktisën qytetin e rrënuar nga themelet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply