16 Tetor 1913, mbledhja e parë e KNK

KNK

Në Vlorë, më 16 Tetor 1913, Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit, i krijuar nga Konferenca e Ambasadorëve në Londër, mbajti mbledhjen e tij të parë. Ai jo vetëm që nuk e njohu qeverinë e Vlorës, por ndërhyri brutalisht në punët e saj, e minoi atë nga themelet dhe e detyroi Ismail Qemalin, të japë dorëheqjen.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply