12 Shtator 1994, eksodi i Shqiptarëve pasqyrohet në një film, merr dy çmime në Venecia

Eksodi i shqiptarëve

Në festivalin e 51-të Ndërkombëtar të Filmit në Venecia, që përfundoi më 12 Shtator 1994, filmi “ L’Amerika”, i regjizorit italian Xhani Amelio, i cili trajton eksodin shqiptar, meritoi çmimin “Pasineti” dhe “Targa e Artë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply