13 Korrik 1467, kronika venedikase përshkruan dështimin e turpshëm të Sulltanit me 100 mije ushtarë, për të thyer Krujën

Për rrethimin e tretë të Krujës, kanë shkruar disa kronistë osmanë dhe bizantinë. Për të flet dhe kronika venedikase që mban datën, 13 Korrik 1467. Ajo thekson, se mbi 100 mijë ushtarakë, të pajisur me mjetet më moderne të kohës dhe të drejtuar nga vetë sulltan Mehmeti II, u përpoqën ta shtinin në dorë Krujën. Por me gjithë epërsinë ushtarake, megjithë mungesat e mëdha të forcave shqiptare, osmanët u detyruan të tërhiqeshin me turp të ndjekur këmbakëmbës nga trimat shqiptarë, që luftonin për lirinë dhe pavarësinë e vendit të tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply