13 Korrik 1880, në një betejë heroike të Hodo Sokolit ushtritë malazese u tërrhoqën nga pushtimi i Hotit dhe Grudës

Më 13 Korrik 1880, u zhvillua një nga betejat më të ashpra të luftëtarëve shqiptarë të lirisë, nën drejtimin e Hodo Sokolit, për mbrojtjen e Hotit dhe të Grudës, troje etnike shqiptare, që Kongresi i Berlinit ia dha arbitrarisht Malit të Zi. Si rezultat i qëndresës shqiptare, ushtritë malazeze hoqën dorë nga pushtimi i tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply