2 Nëntor 1687, protesta rrëzon Sulltan Mehmeti IV; në vend të tij vendoset Sulltan Sulejmani III

Sulltan Sulejmani

Gjatë revoltës që shpërtheu në Kostandinopojë, më 2 Nëntor 1687, ku morën pjesë dhe shumë shqiptarë, u rrëzua Sulltan Mehmeti i IV dhe në fron u vendos vëllai i tij i vogël Sulltan Sulejmani i III.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply