27 Prill 1911 u mbajt Kuvendi i bajraktarëve të Lezhës dhe Mirditës

Më 27 Prill 1911, u mbajt Kuvendi i 12-të i bajraktarëve të Lezhës dhe Mirditës. Në këtë tubim, u diskutua shpallja e kryengritjes së armatosur kundër pushtuesve osmanë. Nga kjo datë e deri në shpalljen e pavarësisë në Vlorë, në Lezhë, u organizuan edhe tri kuvende të tjera.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare