25 Shkurt 1998, intelektualët shqiptarë denoncojnë në kancelaritë më të fuqishme dhunën e serbëve ndaj shqiptarëve autoktonë të Kosovës

Në një deklaratë të lëshuar, më 25 Shkurt 1998, që mban firmën e Doktor Profesor Pandeli Çinës, Forumi i intelektualëve Shqiptarë i drejtohet Presidentit të SHBA, Kancelarit të Republikës Federale Gjermane, presidentit të Republikës Franceze, kryeministrit Italian dhe atij Britanik dhe Presidentit të Federatës Ruse, ku shprehej shqetësimi për gjëndjen e shqipëtarëve autoktonë në Kosovë dhe terrorin që ushtronte ndaj tyre qeveria e Beogradit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare