4 Korrik 1918, At Fan Noli pjesë e festës kombëtare të Shba-së

Më 4 korrik 1918, me rastin e festës kombëtare, presidenti i Shteteve të Bashkuara Uillson, ftoi trupin diplomatik, të akredituar në Uashington dhe përfaqësuesit e kombeve të robëruara, midis të cilëve figuronte edhe At Fan Noli, si përfaqësues i shoqërisë patriotike shqiptare, “Vatra”. “Me këtë rast të florinjtë, shkruante ato ditë gazeta “Dielli”, At Fan Noli, foli dy herë me presidentin Uillson dhe një herë me zonjën Uillson. Fjalët e pakta, që pati rastin të shkëmbente At Nolin, me presidentin Uillson e shpëtuan Shqipërinë nga copëtimi”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply