1 Tetor shënohet Dita e Moshës së Tretë

Dita e moshës së tretë

1 Tetori, është Dita e të Moshuarve apo Dita e Moshës së Tretë. Ka filluar të kremtohet nga viti 2002. Për të ndihmuar të moshuarit u krijua edhe “Komiteti i Feritarisë dhe Gerontologjisë”, që merret me ekzaminimin dhe mjekimin e sëmundjeve të plakjes.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply