2 Korrik 1802, Sulltan Selimi III shpall dekretin e tregëtisë; vendim ky që prekte vendin tonë si pjesë e Perandorisë Osmane

Sulltan Selimi III, më 2 Korrik 1802, shpalli dekretin mbi rregullimin e tregëtisë, që prekte dhe vendin tonë, si pjesë e Perandorisë Osmane. Me anë të këtij akti, ai synonte të vendoste ligjet dhe rregullat në shkëmbimet e brëndëshme dhe të jashtme tregëtare, në përshtatje me kushtet e marrëdhënieve kapitaliste, që po zhvilloheshin në Europë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply