23 Qershor 1937, në Panairin e Parisit, u ekspozuan busti i Gjergj Kastriotit dhe mbretit Zog I

Në pavionin shqiptar, që u hap në Panairin e Parisit, më 23 Qershor 1937, për herë të parë, u ekspozuan edhe busti i Gjergj Kastriotit dhe mbretit Zog I, punuar nga skulptori ynë Kol Shala, si dhe 12 punime të nxënësve të Shkollës së Vizatimit, kryesisht pejsazh dhe persona të veshur me kostume kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply