14 Nëntor 1908, Kongresi i Manastirit

Kongresi i Manastirit

Më 14 nëntor 1908, në Manastir filloi punimet Kongresi i Manastirit. Ata që u mblodhën dhe i dhanë Shqipërisë dhe shqiptarëve, alfabetin qe përdorim edhe  sot ishin: Shahin Kolonja, Sotir Peci, Ndre Mjeda, Mithat Frashëri, Gjergj Fishta, Gjergj Qiriazi, Luigj Gurakuqi, Bajo Topulli, G. Çilika, Sami Pojani, Loni Nasi, Simon Shuteriqi, Dhimitër Mole, Hil Mosi, Thoma Avrami, Zenel Sulejmani, Mati Logoreci, Fehmi Xavalani, Nyzet Vrioni, Refik Toptani e Rrok Berisha.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply