13 Shtator 1961, TOB vë në skenë premierën e baletit “Laurencia”

Premiera Laurencia

Më 13 Shtator 1961, në Teatrin e Operas dhe Baletit u dha premiera e baletit “Laurencia”, me muzikë të kompozitorit Aleksander Krejn, dirigjent Rifat Teqja, baletmastër Skënder Selimi dhe skenograf Shadan Toptani. Në rolet kryesore luajtën balerinat e para shqiptare, Zoica Haxho, Sekine Sharofi, Xhemil Simitxhiu e Agron Alija.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply