15 Shkurt 1965, përkujtohet sot pedagogu dhe diplomati Kolë Rrota

Sot përkujtohet Pedagogu dhe diplomati Kolë Rrota. U lind në Shkodër, më 1880. Ndoqi Kolegjin Françeskan dhe Shkollën Normale të Klagenfurtit në Austri. Në vitin 1905, kthehet në Atdhe dhe punon në shkollën shqipe në Prizren. Në vitin 1913 përfshihet në Shërbimin Diplomatik të Austro-Hungarisë. Në të njëjtën kohë ai jepte gjuhën shqipe në institutin Diplomatik të Vjenës. Pas luftës, në 1922, kalon në Shërbimin Diplomatik Shqiptar dhe emërohet sekretar i konsullatës tonë në Vjenë. U nda nga jeta më 15 Shkurt 1965, në moshën 85 vjeçare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare