21 Prill 1907, mërgimtarët shqiptarë themeluan në Buenos Aires shoqërinë atdhetare e kulturore “Lidhja shqiptare”

Në kryeqytetin e Argjentinës, Buenos Aires, më 21 Prill 1907, mërgimtarët shqiptarë themeluan shoqërinë atdhetare e kulturore “Lidhja shqiptare” e cila zhvilloi një veprimtari të dendur për ruajtjen e atdhedashurisë, të dokeve, zakoneve dhe të gjuhës amtare, midis shqiptarëve të mërguar në dheun e largët.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare