31 Korrik 1899, botohet në Bukuresht “Thirrja” drejtuar popullit shqiptar

Në Bukuresht të Rumanisë, më 31 Korrik 1899, u botua “Thirrja”, drejtuar popullit shqiptar, për mbledhjen e Kongresit, që do të shqyrtonte çështjen e krijimit të shtetit autonom shqiptar. Ajo ishte nënshkruar nga Jorgji Meksi, Dervish Hima dhe Jashar Erebara. Për herë të parë, “Thirrja” u botua në gazetën “La nacione Albanese”, nga arbëreshët e Italisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply