30 Nëntor 1962, lindi aktorja Elvira Diamanti

Elvira Diamanti

Aktorja e famshme e skenës dhe ekranit shqiptar, Elvira Diamanti, u lind më 30 Nëntor 1962. U diplomua në vitin 1988, në Akademinë e Arteve. Punoi 12 vjet në Teatrin Kombëtar, duke luajtur dhjetra role dhe duke krijuar shumë figura të spikatura. Në të njëjtën kohë ajo ka luajtur edhe në shumë filma, që e kanë bërë të njohur midis spektatorëve. “Përrallë nga e kaluara”, “Kush e solli Doruntinën”, “Një natë pa hënë”, janë vetëm disa nga filmat ku interpreton Elvira Diamanti, që tashmë janë pjesë e fondit të artë të kinematografisë shqiptare. Nga viti 2002, aktorja punoi për disa vite me rradhë si drejtoreshë e Teatrit Kombëtar të Fëmijëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply