3 Prill 1939, në prag të pushtimit Italian, shtypi shqiptar pushtohet nga propaganda fashiste

Në prag të agresionit fashist kundër Shqipërisë, më 3 Prill 1939, shtypi i kryeqytetit me tituj të mëdhenj shkruante për marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe Italisë dhe botonte deklaratën e shkurtër zyrtare, ku thuhej; “Disa fletore të huaja si dhe persona të papërgjegjshëm kanë përhapur këto ditët e fundit lajme tendencioze përmbi Shqipërinë dhe marrëdhëniet e saj me Italinë. Është jashtë çdo dyshimi, theksohej në deklaratë, se këto lajme, kanë për qëllim, t’i paraqitin në mënyrë të gabuar marrëdhëniet miqësore që ekzistojnë midis Shqipërisë dhe Italisë”. Po atë ditë, në faqet e katërta të gazetave nën titullin “Kush do t’i masë forcat e tij me ne, jemi gati”, jepej fjalimi kërcënues i Fyhrerit nazist Adolf Hitlerit, ndaj botës demokratike perëndimore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare