3 Prill 1880, u formua në Shkodër “Lidhja mbrojtëse e malësisë dhe e qytetit”

Në Shkodër, më 3 Prill 1880, u formua “Lidhja mbrojtëse e malësisë dhe e qytetit”. Në krye të saj, u zgjodh komiteti me 12 anëtarë muslimanë e të krishterë. Kryetar i Komitetit, ishte Hodo Sokoli, kolonel i ushtrisë turke dhe nënkryetar Prenk Bibë Doda. Komiteti mori përsipër organizimin e mbrojtjes së vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare