28 Shkurt 1989, sot është dita e minatorëve të Kosovës

Më 28 Shkurt 1989, minatorët kosovarë të minierës së Trepçës filluan grevën e tyre që i dha impulse të reja luftës për liri dhe pavarësi në Kosovë dhe në të gjithë ish Jugosllavinë. Më pas Kongresi i Parë i Sindikatave të pavarura të Kosovës e shpalli Shkurtin “Dita e Minatorëve” të Kosovës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare