27 Maj 1927, arrestohet shtetasi jugosllav Vuko Gjyraskovic

Autoritetet shqiptare, më 27 Maj 1927, arrestuan për veprimtari spiunazhi shtetasin jugosllav Vuko Gjyraskovic. Ky incident, i acaroi marrëdhëniet midis dy shteteve. Beogradi tërhoqi përfaqësinë e vet diplomatike nga Tirana dhe ndërpreu marrëdhëniet midis dy vendeve. U desh ndërhyrja e diplomacisë angleze, franceze dhe italiane që marrëdhëniet të rivendoseshin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare