26 Dhjetor 1903, Viti i Ri mbledh mërgimtarët e Sofjes

Mërgimtarët tanë në kryeqytetin e Bullgarisë, Sofje, më 26 Dhjetor 1903, u mblodhën dhe kaluan nje mbrëmje gazmore në prag të vitit të ri. Kori shqiptar këndoi  këngë popullore dhe patriotike. U recituan dhe poezi të Naim Frashërit, Gjerasim Qiriazit si dhe vargjet të shkruara nga vetë mërgimtarët.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply