25 Gusht 1942, doli gazeta “Zëri i popullit”

Në ilegalitet të plotë, më 25 Gusht 1942, doli gazeta “Zëri i popullit”. Ajo është një nga organet më jetëgjatë të shtypit shqiptar. Gjatë kohës së luftës, dolën 171 numëra të rregullt, disa dhjetra numëra të posaçëm, si komunikata ose buletinë njëfletëshe, periodike, operative, me emrin “Buletini i Zërit të Popullit”, si dhe fletë dhe botime të tjera joperiodike, me tituj “Fletë të Zërit të Popullit”. Mbas çlirimit, filloi botimin me 5 nëntor 1948.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply