24 Janar 1732, lindi dramaturgu Orgyst Bomarshe, veprat e tij janë luajtur në Tiranë

Dramaturgu francez Pjer Orgyst Bomarshe, autor i komedive “Berberi i Seviljes” dhe “Martesa e Figaros”, të cilat kanë ardhur në shqip nga Klio Evangjeli dhe botuar në vitin 1973, lindi më 24 Janar 1732. Artdashësit shqiptarë kanë ndjekur në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë edhe operat që Mozarti në vitin 1786 dhe Rosini në vitin 1816 kompozuan duke u mbështetur mbi subjektin e këtyre komedive.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare