22 Tetor 1835, kryengritja e Hamza Kazazit i kushton shtrenjt myftiut dhe tre pashallarëve

Perandoria Osmane

Më 22 Tetor 1835, kryeministri i Perandorisë Osmane, Mahmut Pashë Tërhalla, në vazhdë të reprezaljeve për shtypjen e kryengritjes të udhëhequr nga Hamza Kazazi në Shkodër, internoi tre pashallarë si dhe kadinë dhe myftinë e vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply