19 Gusht 1938, u përurua rruga Prosek-Shoshaj-Burrel

Më 19 Gusht 1938, u përurua rruga Prosek-Shoshaj-Burrel. Ndërkohë punohej për ndërtimin e rrugës Pukë-Kukës, që do ta lidhte Kosovën me rrjetin rrugor të Shqipërisë; ishte në përfundim rruga Koplik-Bogë-Theth, që e lidhte krahinën e Shalës me pjesën tjetër të vendit. Në verilindje, punohej për ndërtimin e rrugës Burrel-Peshkopi, rrugës së Devollit, Butrintit. Punime të rëndësishme kryeheshin edhe në vijat e tjera rrugore në Përmet, Lushnjë, Berat, Tiranë, Elbasan, Ballsh, Tepelenë, etj. Punimet financoheshin nga huatë, që jepte Roma fashiste dhe nuk ishte e vështirë të kuptohej qëllimi i tyre strategjik, që çoi në pushtimin e vendit, pas telë muajsh.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply