18 Nëntor 1912, trupat serbe depërtojnë në qytetin e Lezhës dhe rrethojnë Shkodrën

Rrethimi i Shkodrës

Trupat serbe gjatë Luftës së I Ballkanike, pasi kishin pushtuar Limën, Mirditën dhe Matin, më 18 Nëntor 1912, hynë në Lezhë. Një pjesë e tyre iu drejtuan Durrësit, ndërsa kolona tjetër u nis drejt veriut dhe bashkë me malazezët pushtuan Shëngjinin dhe rrethuan Shkodrën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply