17 Mars 1916, lindi Heroi i Popullit Asim Zeneli

Në Progonat, më 17 Mars 1916, u lind Asim Zeneli, ushtarak, luftëtar, antifashist, Hero i Popullit. Kreu studimet e larta, në Akademinë Ushtarake të Këmbësorisë në Romë dhe që në auditorët e saj u bashkua me rezistencën antifashiste. Veprimtarinë antifashiste e vazhdoi edhe pas kthimit në Atdhe. Në prill të vitit 1943, u bashkua me forcat partizane dhe luftoi me heroizëm kundër pushtuesve të huaj. Ai ishte komisar i çetës partizane, “Hajredin Tremishti” dhe ra heroikisht në betejën e Mezhgoranit, që përbën një nga ngjarjet e shënuara të Luftës Nacionalçlirimtare, të popullit tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare