17 Korrik 1921, u formua në Gjirokastër “Lidhja e mësuesve”

Me nismën e Avni Rustemit, më 17 Korrik 1921, u formua në Gjirokastër, “Lidhja e mësuesve”. Në mbledhjen themeltare, u miratua statuti dhe një thirrje që drejtohej arsimtarëve, në të gjithë Shqipërinë. Pas krijimit të “Lidhjes së mësuesve”, në Gjirokastër, organizata të tilla përparimtare, u krijuan edhe në Durrës, Shkodër e gjetkë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply