16 Gusht 1912, çeta e udhëhequr nga Gjeto Çaku, sulmoi depot e armëve në Durrës

Në kuadrin e Kryengritjes së Përgjithshme Shqiptare të vitit 1912, çeta e udhëhequr nga Gjeto Çaku, më 16 Gusht, sulmoi depot e armëve në Durrës, ndërsa kryengritësit në pjesë të tjera të vendit çliruan Peshkopinë, Fierin, Përmetin, Leskovikun dhe Konicën. Në Veri-Lindje u çlirua Shkupi dhe u liruan të burgosurit politikë. Në këto kushte, sulltani u detyrua të pranojë kërkesat, që përmbante memorandumi i hartuar prej Hasan Prishtinës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply