16 Dhjetor 1924, Ahmet Zogu triumfon mbi Qeverinë Demokratike të Nolit

Ahmet Zogu

Ngjarjet e Dhjetorit 1921, u përsëritën edhe pas tre vjetëve. Pikërisht më 16 Dhjetor 1924, mercenarët zogistë të ardhur kësaj here nga Jugosllavia dhe të mbështetur nga repartet jugosllave dhe bandat e bjellogradistëve rusë, thyen rezistencën e forcave kombëtare dhe hynë në Peshkopi, për të vazhduar më pas sulmin drejt Tiranës dhe rrëzimin e qeverisë Demokratike të Fan Nolit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply