16 Dhjetor 1921, Ahmet Zogu rrëzon dhe shtyp Qeverinë e Hasan Prishtinës

Hasan Prishtina

Duke e konsideruar Qeverinë Demokratike që Hasan Prishtina krijoi më 7 Dhjetor 1921 si grusht shteti, Ahmet Zogu, me ushtritë që komandonte në kufirin veri-lindor, marshoi drejt Tiranës, rrëzoi kabinetin Prishtina dhe më 16 Dhjetor hyri fitimtar në kryeqytet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply