14 nëntor 1944-Beteja e Mushqetasë.

Luftime kunder forcave gjermane , qe u zhvilluan ne kuadrin e luftes per clirimin e Tiranes. Forcat gjermane prej mbi 2000 vetash me tanke e autoblinda, qe benin pjese ne grupin “Steyrer” ; ishin terhequr nga Peqini dhe Elbasani dhe drejtoheshin per ne Tirane.

Leave a Reply